Behandeling voedselvergiftiging

In de meeste gevallen gaat voedselvergiftiging vanzelf weer over. Overgeven en diarree zijn vervelende klachten die voor uitdroging kunnen zorgen. Zorg daarom altijd dat u voldoende vocht (water) in neemt om uitdroging te voorkomen. De klachten zullen in de meeste gevallen binnen een paar dagen weer over zijn. Voor de zekerheid contact opnemen met uw huisarts is natuurlijk nooit verkeerd. De informatie op deze website dient niet ter vervanging van medisch advies van een arts. Het dient slechts ter informatie.


Als de klachten aanhouden en gepaard gaan met koorts en/of bloed en slijm in de ontlasting is het aan te raden contact op te nemen met een arts. Ook als de diarree langer aanhoudt dan 3 dagen of door het vele overgeven sprake is van uitdroging is het verstandig contact op te nemen. Een veel gehoorde misvatting is dat antibiotica altijd de oplossing is voor voedselvergiftiging. Dit is in de meeste gevallen niet waar. Slechts in sommige gevallen, afhankelijk van de bacterie, zal er antiobiotica gegeven kunnen worden.

water drinken voedselvergiftiging
Zorg ervoor dat uw kind voldoende drinkt om uitdroging te voorkomen

Voor risicogroepen, zoals kinderen onder de 5 jaar of oudere mensen, is het verstandig om direct contact op te nemen met een arts voor medisch advies.


Bekijk de andere artikelen:

Voedselvergiftiging
Symptomen voedselvergiftiging
Reizigersdiarree